Gratis tips

Dikker door stress! Hoe kan dat?

Voor me zit een jonge vrouw. Ze is moeder van 3 kleine kinderen en werkt 4 dagen per week als administratief medewerkster. Door de reorganisatie op haar werk is er veel veranderd. De sfeer is een stuk zakelijker en ze voelt zich er steeds minder thuis.

Hoe kan een vakantiegevoel bijdragen aan herstel bij een burn-out?

Al een tijdje begeleid ik een jonge vrouw met burn-outklachten. Ze is een pittige dame die haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Ze heeft een leidinggevende functie, werkt 4 dagen, neemt regelmatig werk mee naar huis en heeft 2 kleine kinderen. Haar man werkt meer dan fulltime en reist veel voor zijn werk. Daarnaast heeft ze een druk sociaal leven en sport ze twee keer per week.

Op een gegeven moment ging het echter niet meer.

Speedy Conzales

Onlangs meldde zich Annemieke aan bij mij, docent. Ze is doorverwezen door de bedrijfsarts omdat ze de laatste tijd privé nogal wat had meegemaakt,...

Hoe wil je dat jouw “levensmuseum” er uit ziet?

Stel je voor dat elke dag van jouw leven wordt geregistreerd door foto’s, schilderijen en filmpjes van wat jij aan het doen bent. Aan het einde van je leven wordt er een museum gebouwd ter ere van jou. Jouw museum is een perfecte weerspiegeling van hoe jij je leven hebt geleefd en met wie.

Voortgezet onderwijs: elke dag een feestje?

Het is de eerste lesdag na de vakantie. Willem, 46 jaar, docent economie aan het vmbo, stapt op zijn fiets om naar zijn werk te gaan. Hij heeft er zin in. 5 weken vakantie is nog steeds iets wat hij geweldig vindt aan het onderwijs ondanks dat er een paar jaar geleden een week vanaf is gegaan.

Meld u aan voor gratis tips

Meld u aan en ontvang tips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Met de online nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze diensten, tips voor werkgevers en werknemers en het laatste nieuws.

Vul uw naam...
Vul uw e-mail adres in...