Herken je jezelf hierin?

 • Je hebt steeds meer to-do lijstjes in je hoofd
 • je kunt je moeilijk ontspannen
 • je slaapt slechter
 • je vergeet van alles
 • je hebt lichamelijke klachten, zoals spierpijn en concentratieverlies
 • Je hebt een constant gevoel van gejaagdheid.

Of 

 • je bent alleen nog maar moe
 • je bent snel geïrriteerd
 • het huilen staat je nader dan het lachen 
 • je voelt je somber en hebt geen zin meer in sociale contacten

Wellicht heb je last van stress of zit je tegen een burn-out aan.

Bij Coaching Noord bied ik verschillende trajecten aan om stress te reduceren en/of om te herstellen van een burn-out.

De begeleiding van Coaching Noord wordt bijna altijd vergoed door de werkgever. Werkgevers zijn vanuit de Arbowet namelijk verplicht om binnen hun verzuimbeleid aandacht te besteden aan Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) Dit betekent dat de werkgever zich moet inspannen om werkdruk bij medewerkers te voorkomen en te beperken. Ziekteverzuim kost een bedrijf veel geld, zo’n 60.000 euro tot 150.000 euro per jaar (als je ook nog wordt vervangen). Je werkgever heeft er groot belang bij dat ziekteverzuim door burn-outklachten wordt voorkomen. 

 

Stress Reductie Traject

 

Heb je de laatste tijd steeds meer to do lijstjes in je hoofd, kun jij je moeilijk ontspannen, slaap je slechter, vergeet je van alles en heb je lichamelijke klachten( spierpijn, slechte concentratie)? Heb je steeds een gejaagd gevoel?

Je krijgt gerichte info, handvaten, oefeningen en tips om hier beter mee om te gaan en een burn-out te voorkomen. Je leert stressklachten voorkomen en te verminderen en je functioneert beter, zowel op je werk als privé.

Wat kan het Stress Reductie Traject dan voor je betekenen

 • Je leert je te ontspannen en piekert niet meer
 • Je voelt je weer vitaal
 • Je krijgt inzicht in je eigen stresstriggers
 • Je leert je grenzen te bewaken en ‘nee’ zeggen en je prioriteiten te bepalen
 • Je weet wat je moet doen om beter te slapen
 • Je leert anders omgaan met hardnekkige patronen als perfectionisme, controlegedrag, een te hoge ambitie en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

In het traject starten we met het verbeteren van je herstelvermogen zodat je weer meer energie krijgt, beter in je vel komt te zitten en weer plezier in je werk krijgt. Vervolgens hebben we aandacht voor verbetering van het zelfmanagement en gaan we dieper in op hardnekkige patronen en karaktereigenschappen zodat je op een ontspannen manier grip krijgt op je werkdruk, beter voor je zelf gaat zorgen en weer kunt genieten.

Hoe ziet het Stress Reductie Traject eruit?

We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin we jouw specifieke aandachtpunten bespreken. Het traject bestaat uit 8 sessies. Ik maak gebruik van gevalideerde stressvragenlijsten bij de start, halverwege en afsluiting van het traject, gerichte informatie, oefeningen en opdrachten. Een tussentijdse evaluatie en nabespreking met je leidinggevende maken deel uit van het traject. Door de werkgever bij het proces te betrekken is de aanpak succesvoller.

 

Stress Herstel / Burnout Traject

Ben je alleen maar moe, ook als je ’s morgens opstaat? Ben je snel geïrriteerd en staat je het huilen nader dan het lachen? Kun je je niet meer concentreren en laat je geheugen je in de steek? Heb je allerlei lichamelijke klachten en wordt er geen lichamelijke oorzaak gevonden? Heb je geen zin meer in sociale contacten? Voel je je somber? Weet je niet meer wat je met jezelf aan moet en ga je met tegenzin naar je werk?

Wat kan het Stress Herstel Traject dan voor je betekenen

 • Je krijgt weer meer energie en je bouwt stap voor stap je conditie weer op.
 • Je kan beter voor jezelf opkomen.
 • Je doorziet je eigen belemmerende overtuigingen.
 • Je krijgt grip op wat je denkt en voelt.
 • Je leert te ontspannen.
 • Je leert wat voor jou echt belangrijk is.
 • Je krijgt hulp bij re-integratie in je werk.

In het traject starten we met lichamelijk herstel zodat je weer energie krijgt, je weer kunt ontspannen en je weer oplaadt. Ik help je om voor jezelf te kiezen in plaats van altijd te voldoen aan andermans verwachtingen. Als je voldoende hersteld bent, begeleid ik je met re-integratie in je werk. Je krijgt voldoende tools mee zodat een nieuwe burn-out niet meer hoeft voor te komen.

Hoe ziet het Stress Herstel Traject eruit?

We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin we jouw specifieke aandachtspunten bespreken. Het traject bestaat uit 10 sessies. Ik maak gebruik van gevalideerde stressvragenlijsten bij de start, halverwege en en afsluiting van het traject, gerichte informatie, oefeningen en opdrachten. Een tussentijdse evaluatie en nabespreking met je leidinggevende maken deel uit van het traject. Tijdens deze gesprekken bespreken we de mogelijkheden met betrekking tot re-integratie en een passende opbouwsnelheid. Door de werkgever en de bedrijfsarts bij het proces te betrekken is de aanpak succesvoller.

Met Coaching Noord

Coaching Noord werkt nauw samen met het CSR Centrum (Bureau voor Stressmanagement). Van daaruit heeft Coaching Noord een uniek programma ontwikkeld om de werkdruk en stress te verminderen en het werkplezier te vergroten.
Coaching Noord verbindt zich in haar werkwijze aan de beroepscodes van de Beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten (NVPA). 

De individuele stresscoaching focust zich op fysiek herstel met als resultaat weer energie, een betere concentratie, zelfinzicht en een goed zelfmanagement.

Coaching Noord biedt verschillende trajecten aan.

Reviews

Wat anderen zeggen

“Ik heb altijd hard gewerkt en veel overgewerkt maar op een gegeven moment was het op. Ik kreeg hartkloppingen, zowel privé als op het werk ging het niet goed met als gevolg een burn-out. Ingrid heeft me bewust gemaakt waarom en hoe ik de dingen doe. Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, eet bewuster en heb nu een goed evenwicht tussen werk en privé”. – Accountant

Ik kwam bij Ingrid omdat ik last had van hyperventilatie en me enorm bewust was van lichamelijke sensaties waaronder hartkloppingen en onrust. Door de begeleiding heb ik goed weten om te gaan met stresssituaties. Vooral de bewustwording: ” het mag even zo zijn”, maakt bijna alle situaties dragelijker voor mij. Ik heb de sessies met Ingrid als enorm prettig ervaren. In het begin wist ik niet waar we heen gingen, maar ik heb haar gevolgd en de oefeningen uitgevoerd. En ondanks dat ik bij sommige oefeningen niet wist wat het me zou opleveren maakte dat ook niet uit. “Pak eruit wat voor jou helpt” zei Ingrid en dat hielp! De interesse voor niet alleen mijn problemen maar ook de leuke momenten maakte het ook soms gewoon enorm gezellig en is het eigenlijk jammer dat het traject was afgelopen! – Coordinator Servicecentrum

“Ik heb altijd hard gewerkt en veel overgewerkt maar op een gegeven moment was het op. Ik kreeg hartkloppingen, zowel privé als op het werk ging het niet goed met als gevolg een burn-out. Ingrid heeft me bewust gemaakt waarom en hoe ik de dingen doe. Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, eet bewuster en heb nu een goed evenwicht tussen werk en privé”. – Accountant

gratis

Heb je last van stress?

GA NU AAN DE SLAG MET MIJN 3 BEWEZEN TIPS!

Wil je niet langer wachten en direct met je stressklachten aan de slag.

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief, dan hou ik je regelmatig op de hoogte van nieuwe blogs die ik plaats. Én je ontvangt gratis mijn e-book met 3 bewezen tips om met jouw stress aan de slag te gaan.