Ze zucht en begint te huilen. Rustig aan doen lukt niet meer, ze heeft het idee dat ze de hele dag ‘aan’ staat.

Verantwoordelijk voelen

De laatste jaren heeft ze op haar tenen gelopen op het werk. Er waren reorganisaties die gelukkig aan haar voorbij gingen, maar nu het weer beter gaat met het bedrijf wordt de werkdruk steeds hoger. Ze durven nog niet te veel nieuwe mensen aan te nemen en het is tegenwoordig lastig om goed personeel te vinden. Dat zegt haar leidinggevende als ze aangeeft dat het nu wel heel erg druk is.

Ze zucht, ze is het beu, maar voelt zich ook betrokken en kan zich alleen maar verantwoordelijk voelen. Dat zijn eigenschappen die ze tijdens haar functioneringsgesprek te horen krijgt. “Allemaal leuk en aardig” zegt ze tegen mij, “maar ik houd het niet meer vol. Ik slaap slecht, heb een kort lontje (met name thuis), ben de hele tijd aan het malen en piekeren, wordt steeds vergeetachtiger en het lijkt wel of ik niets meer kan onthouden.”

Ze is met haar klachten naar haar huisarts geweest en die gaf aan dat ze tegen een burn-out aanliep. Daar is ze erg van geschrokken. Een vriendin van haar heeft ook een burn-out gehad en het heeft minstens een jaar geduurd voordat zij zich weer de oude voelde. Zover wil ze het niet laten komen. Ze heeft met de bedrijfsarts gesproken en in overleg met de HR adviseur is ze doorverwezen naar mij.

“Kun je me helpen hiermee?” vraagt ze. Ze wil zich zo graag weer energiek voelen, genieten van de dingen die ze doet, nee leren zeggen en zich niet meer zo verantwoordelijk voelen. Thuis is het ook niet meer zo gezellig. Haar man heeft al meerdere malen aangegeven dat ze rustig aan moet doen en dat het dit niet allemaal waard is.

Ze zucht en begint te huilen. Rustig aan doen lukt niet meer, ze heeft het idee dat ze de hele dag ‘aan’ staat.

Herken jij je hierin?

Je bent iemand die zich verantwoordelijk voelt op het werk en privé, je bent ambitieus, betrokken en perfectionistisch en je kunt moeilijk nee zeggen?

Maar je bent ook iemand:

  • Die zich steeds gehaast voelt
  • Die geen tijd meer neemt voor pauzes of lunch op het werk
  • Die het gevoel heeft dat de werkdruk steeds groter wordt
  • Die ‘s nachts piekert in plaats van slaapt
  • Die zich moe en overbelast voelt Die allerlei lichamelijke klachten ervaart

Ik leer je hoe je weer energie kunt krijgen en je eigen signalen en grenzen leert kennen en hier bewust naar gaat handelen.

Daardoor krijg je meer grip op je stress– en vermoeidheidsklachten, zodat je:

  • weer energie krijgt van je werk
  • privé beter in balans komt
  • bewuster keuzes maakt waar jij blij van wordt.
  • rust krijgt in je hoofd
  • je weer vitaal en energiek gaat voelen
  • met plezier naar je werk gaat
  • weer kunt genieten In balans bent, privé en op het werk
  • prioriteiten kunt stellen
  • je grenzen aangeeft

Herken je je in bovenstaande en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem contact met mij als burn-out coach op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik geef je gelijk 3 tips mee die je direct kunt inzetten.

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.