Heb je hier geen pilletje voor?

Ze zit tegenover me en zucht. Ze weet niet meer wat ze moet doen. Ze is moe zo moe want ze slaapt maar 2 tot 5 uur per nacht. Het is vaker 2 dan 5 uur. Ze piekert en maalt en komt er niet uit. Ik kijk naar de blauwe kringen onder haar ogen en haar afhangende schouders.

En dan zegt ze:

“Kun je me geen pilletje voorschrijven vraagt ze dan ben ik hier weer van af!

Al een aantal weken zit ze ziek thuis en het gaat niet veel beter met haar. In haar functie is ze gewend vol gas geven en eerder 60 dan 40 uur te werken. Dat ging ook altijd goed.

Tot nu.

Als je een burn-out hebt heb je een veelheid aan klachten. Je voelt je uitgeput, slaapt slecht, kunt niet meer goed nadenken en concentreren, je wordt om minste of geringste emotioneel en hebt allerlei lichamelijke klachten. Je stresssysteem is overactief en het kost tijd om daarvan te herstellen.

Iemand die zo lang roofbouw op zichzelf heeft gepleegd moet eerst lichamelijk herstellen en dat kost tijd. Dat is helaas met een pilletje niet even te verhelpen.

Maar wees gerust.

Als je hier goed in wordt begeleidt kun je hiervan prima herstellen. Wacht daarom niet te lang als je merkt dat je klachten hebt en zoek erkende hulp die naast de mentale klachten ook aan de slag gaan met fysiek herstel klachten.

Neem contact op met Info@coaching-noord.nl voor een gratis kennismakingsgesprek en ik geef je gelijk 3 tips mee.

 

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.