Hoe staat het met jouw mentale veerkracht op dit moment?

Mentale veerkracht!

Nu we voor de zoveelste keer in een (gedeeltelijke) lockdown zitten wordt onze weerbaarheid tot het uiterste op de proef gesteld. We zijn verder van elkaar afkomen te staan door de anderhalve meter, door het vele thuiswerken, door een limiet op hoeveel mensen je mag zien, door restaurants, bioscopen, sauna’s, kappers die steeds weer moeten sluiten. Wellicht ben jij ook iemand die alleen maar thuis werkt en zijn /haar vrienden maar weinig hebt gezien.

Ik hoor ik steeds vaker van bedrijven dat medewerkers te kampen hebben met mentale klachten en dat het ziekteverzuim schrikbarend omhoog gaat. Merk je dat ook in jouw organisatie? En hoe zit het bij jou?

Het is niet verwonderlijk. Door de coronacrisis wordt meer dan ooit een beroep gedaan op de mentale kracht van individuele werknemers en organisaties. Corona is voor veel mensen en organisaties de ultieme stresstest.

 Na 2 jaar Corona is de veerkracht er bij veel medewerkers uit. Het vereist nogal wat flexibiliteit om met de steeds veranderende regels van de overheid om te gaan. Ik hoor steeds vaker dat medewerkers het ook niet meer weten en moe zijn van alle regels en de discussie over wat nu wel kan en wat nodig is om het virus te stoppen.

Wat kun jij en je organisatie doen om de mentale veerkracht van jouw en je collega’s te verhogen zodat jullie voldoende vitaal zijn én blijven om positief met de huidige situatie en toekomstige veranderingen om te gaan? Hierbij is het belangrijk om te beginnen met inzicht: juist nu is jouw gezondheid en jouw vitaliteit van het grootste belang is.

De mentale veerkrachtcheck die ik speciaal hiervoor heb ontwikkeld kan je hierbij helpen. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van want het zorgt ervoor dat medewerkers nu maar ook na de coronacrisis onder alle omstandigheden goed blijven functioneren, binnen en buiten het werk. Zodat de effectiviteit en van het werk wordt vergroot!

Geen overbodige luxe dus!

En dat vinden medewerkers ook:

“Je hebt me met een aantal tips weer de goede kant op geduwd. Ik zit weer in de actie en heb de regie terug. Bedankt hiervoor.”

“Fijn om te weten waar ik nu sta”

“Het is fijn dat er naar mij werd geluisterd en dat ik mijn verhaal kwijt kon”

Herken je je in bovenstaande en ben jij ook geïnteresseerd in de mentale veerkracht check? Tijdens de hele lockdown geldt een speciale aanbieding.

Neem contact met me op: info@coaching-noord.nl. of bel me: 0614229645

Samen komen we verder!

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.