Ik heb een burn-out. Kan ik mijn carrière nu wel op mijn buik schrijven?

Herstel van een burn out

Als manager is hij op zijn werk gewend dat hij zich altijd 100% geeft. Dat is voor hem normaal. Maar nu lukt dat niet meer. Ook sportte hij veel maar daar heeft hij nu de energie ook niet voor. Hij is veel te moe, kan zich niet concentreren, voelt zich opgejaagd en is de regie volledig kwijt. Hij heeft een gevoel van falen zowel thuis als op het werk. En hij voelt zich onzeker en is bang dat hij alles kwijt raakt, zijn vrouw, zijn gezin, zijn baan en zijn carrière. Over dat laatste maakt hij zich grote zorgen. Jarenlang heeft hij hard gewerkt, ook in de avonden en weekenden, opleidingen gedaan en het zal hem toch niet gebeuren dat ze hem nu als een loser gaan zien op het werk en denken dat hij het allemaal niet aankan. De werkelijkheid is dat het hem nu ook niet lukt.

Hij zucht nog eens en zit er ineengedoken bij.

Het liefst gaat hij gelijk weer volledig aan het werk. Hij houdt van zijn werk en wil zijn leidinggevende graag laten zien dat het hem allemaal wel lukt. Dat hij die promotie dubbel en dwars verdient. Thuis wil hij ook weer de oude zijn. Leuke dingen met zijn gezin ondernemen, lekker sporten i.p.v. op de bank hangen ’s avonds. En weer energie hebben om eindelijk die klussen in huis op te pakken die er al maanden liggen.

In 3 stappen herstel van een burn-out!

Ik help je in 3 eenvoudige stappen uit je burn-out zodat je je weer vitaal voelt, kunt ontspannen en de regie van je leven en je carrière weer op kunt pakken.

In stap 1 gaan we aan de slag met het stoppen van roofbouw plegen op jezelf en werken we aan fysiek herstel. Ik leer je hoe je beter kunt ontspannen en stress kunt verminderen.

In stap 2 gaan we aan de slag met een beter zelfmanagement en bouwen we verder aan het verhogen van je vitaliteit. Daarnaast onderzoeken we de oorzaken waarom jij de lat zo hoog legt en hoe kan dat ook anders. Ook gaan we, als dat lukt, starten met de re- integratie.

In stap 3 werken we aan een gecontroleerde opbouw in de re-integratie, het verder verbeteren van je conditie en borgen we hetgeen je geleerd hebt.

Reviews

Ik ben bij Coaching Noord terecht gekomen na een periode van (te) hard werken, waarbij ik onvoldoende mijn grenzen in de gaten heb gehouden. Ingrid heeft me op een positief kritische manier een spiegel voor gehouden, waardoor ik ingesleten patronen ben gaan herkennen. Vervolgens heeft ze me met praktische tips geholpen om deze patronen stapje voor stapje te veranderen. Uiteindelijk heeft dit gezorgd voor meer balans in mijn leven.

Heb je ook moeite om de juiste balans te vinden? Dan kan ik je een coaching traject bij burn-out coach Ingrid van harte aanbevelen!

Leidinggevende

Ik kwam bij Ingrid omdat ik burn-out had en de hele dag sliep. ​Praten, ​mijn ​gevoel uitleggen. H​et was waar ik het meest tegenop keek. Ik ging er met buikpijn heen en kwam doodop thuis. Het ging al snel veel beter en voor ik er erg in had veranderde mijn argwaan naar oprechte belangstelling in de volgende tips en tricks die mij werden toebedeeld. Ik denk dat ik het getroffen heb met mijn coach. Een lieve nuchtere Drentse waarbij ik me snel op mijn gemak voelde. Vriendelijk maar toch bij tijd en wijlen keihard in de confrontatie. Op die manier maakte ze me wakker om de essentie van zaken in te zien waarin in het leven voor moet worden gekozen. Alles en alles goed doen is niet mogelijk. Dat is me duidelijk geworden. Ik voel me ondertussen weer goed. Beter dan in jaren. Ik wil mijn coach bedanken voor haar fantastische begeleiding!

Projectleider

Ik had burn-out klachten, was extreem vermoeid en er kwam niks meer uit mijn handen. Ik zocht naar een manier om te herstellen en de balans weer te vinden, zowel privé als op het werk. Deze coaching werd me aangeraden op het werk.

De grootste winst is dat ik mijn eigen grenzen en stresstriggers heb leren herkennen, kennen en erkennen. Van tevoren had ik geen idee dat ik zover en al zolang over mijn grenzen ging. Met name omdat ik die grenzen dus niet helder had en niet kon benoemen. Door deze coaching ben ik mezelf en deze grenzen pas echt gaan leren kennen, ben ik fysiek hersteld en heb ik mentaal echt een omschakeling gemaakt. De grootste winst is dus deze zelfkennis en de liefde en de aandacht die ik mezelf daar nu ook in gun. Dat ik (een groot deel) van mijn perfectionisme nu kan loslaten heeft mij een mildere, prettigere werknemer en mens gemaakt.

Docente

Wat kan het traject: ‘In 3 stappen uit je burn-out’ voor jou betekenen?                       

In het coachtraject starten we met lichamelijk herstel zodat je weer energie krijgt, je weer kunt ontspannen en je weer oplaadt. Ik help je om voor jezelf te kiezen in plaats van altijd te voldoen aan andermans verwachtingen. Als je voldoende hersteld bent, begeleid ik je met re-integratie in je werk. Je krijgt voldoende tools mee zodat je nooit meer in een nieuwe burn-out terecht hoeft te komen.

Heb je ook het idee dat je de regie over je leven kwijt bent? Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.