Ik kwam bij Ingrid terecht via de praktijkondersteuner GGZ van onze huisarts. Ik had diverse spanningsklachten en ook fysiek was ik op. Ik wilde wel hulp, maar niet naar een psycholoog  omdat ik daar naar mijn idee niet de hulp zou vinden die ik zocht. De praktijkondersteuner verwees me naar Ingrid die de CSR methode (Chronische Stress Reversal) toepast. Deze coaching die gericht is op lichaam, gedrag en psyche sprak mij er aan. Ik herkende de symptomen van chronische stress en had diverse signalen inderdaad heel lang genegeerd. Ik heb lang gedacht dat ik door deze te onderdrukken of te negeren gewoon door kon gaan, maar dat bleek niet te lukken. Toen ik bij Ingrid kwam begreep ik beter waardoor ik totaal opgebrand was geraakt en welke invloed ik daar zelf op had. Ik moest echt wel wennen aan het idee dat ik mijn powerknop even op off moest zetten en dat het ook niet even snel gefixt kon worden.

Wat ik fijn vond aan de coaching van Ingrid dat ze heel ‘down to earth’ is, niet alles wil analyseren maar gewoon met je aan de slag gaat. In de eerste periode heeft ze mij diverse keren terug moeten fluiten omdat ik te snel wilde, maar door haar begeleiding voelde ik me niet langer schuldig dat ik was uitgevallen en werd ik rustiger. Mijn herstel zette pas in nadat ik had geaccepteerd dat ik hiervoor tijd moest én mocht nemen. De tips en oefeningen zijn praktisch en bruikbaar in alledaagse (stress) situaties.

Ik heb door het traject bij Ingrid geleerd dat ik me mezelf blijkbaar (te) vaak heb weggecijferd om te voldoen aan verwachtingen van anderen en dat terwijl ik eigenlijk altijd roep dat ik autonoom ben en zelf de regie voer. Ik heb de begeleiding van Ingrid als prettig ervaren, ze is vriendelijk, maar durft ook te confronteren. Indirect resultaat van de coaching is een nieuwe baan. Ik ben dan ook blij dat ik op mijn gevoel heb vertrouwd en niet naar een psycholoog ben gegaan, maar bij Ingrid terecht ben gekomen.