Speedy Conzales

Verantwoordelijkheidsgevoel

Speedy Conzales

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Onlangs meldde zich Annemieke aan bij mij. Ze is doorverwezen door de bedrijfsarts omdat ze de laatste tijd privé nogal wat had meegemaakt, ze is verhuist.  Bovendien was het heel erg druk op het werk doordat er een grote opdrachtgever was bijgekomen.

Annemieke kwam gehaast en nog net op tijd binnen. Ze vertelde in een rap tempo dat het inderdaad druk was geweest zowel op het werk als privé maar dat dat nu wel weer ging. Ze wilde graag tips om beter in balans te komen. Of dat ook mogelijk was.

Uit de intake bleek dat Annemieke haar grenzen onvoldoende erkende en ze nam  vaak werk mee naar huis en haastte ze zich voortdurend en nam geen pauzes. “Ik wil alles het liefst tegelijk doen gaf ze aan en werk door tot het werk af is. Hierdoor voelde ze zich vermoeid, gestrest, kon ze zich moeilijk concentreren en ontspannen. Bij mij kwam al gauw het vergelijk met Speedy Conzales naar boven.

Een mens kan enorme prestaties leveren maar zonder voldoende herstel pleeg je roofbouw. Energie die je uitgeeft moet ook weer worden aangevuld. Net als bij een auto. Als het lampje brandt, moet je tanken om de brandstof weer aan te vullen. Mensen met vermoeidheidsklachten krijgen vaak te horen: ‘rust maar lekker uit’. Dat is nou precies wat moeilijk is. Door de lichamelijke disbalans in het lichaam is het heel erg moeilijk om echt tot rust te komen. Je lichaam weet als het ware niet meer hoe dat moet. Op de bank zitten en uitrusten helpt niet mee. Met Annemiek gaat het ondertussen een stuk beter. Bij het laatste gesprek kwam ze vrolijk en rustig binnen. Ze heeft geleerd hoe ze beter haar energie kan doseren. Herken je bovenstaande en wil je hulp zodat: – Je weer leert te ontspannen en niet meer te piekeren – Je weer vitaal voelen – Je inzicht in je eigen stresstriggers – Je grenzen leert te bewaken en ‘nee’ zeggen en je prioriteiten te bepalen – Je weet wat je moet doen om beter te slapen – Je anders leert omgaan met hardnekkige patronen als perfectionisme, controlegedrag, een te hoge ambitie en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Ben je geïnteresseerd? Maak dan een afspraak voor een gratis sessie.

Voordelen bij Coaching Noord

Uitgebreide intake met aandacht voor de oorzaak en achtergrond van de klacht

Verwerken van een vervelende, schokkende ervaring

Aansluiten bij jou als persoon

De juiste stappen op het juiste moment

Korte lijnen