Waarom wandelcoaching stressverlagend werkt!

Stressverlagend wandelen

“Heerlijk, ik kom helemaal tot rust na deze wandeling”

“Dit praat zo veel makkelijker”

“Wat leuk om op deze manier zaken duidelijker te krijgen”

Het is een greep uit de uitspraken van mijn cliënten nadat ik met hen heb gewandeld.

Uit diverse studies blijkt steeds weer dat de natuur helpt om stress te verlagen!

Herken je je in onderstaand?

Ben je ambitieus en leg je de lat hoog, te hoog? Ben je betrokken en leergierig maar wordt het je allemaal teveel? Ben je ‘s morgens moe als je opstaat, is je concentratie slecht en ga je met tegenzin naar je werk? Ben je bang dat je je werk niet meer aankan en dat je je carrière wel op je buik kunt schrijven?

Wat kan wandelcoaching dan voor jou betekenen?

Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en ik als coach regelmatig de natuur actief inzet in het gesprek. De natuur werkt rustgevend en stressverlagend, waardoor je je makkelijker kunt ontspannen. Hierdoor:

  • Leer je om je zintuigen meer te ervaren waardoor je meer lichamelijke ervaringen hebt terwijl je gedachten minder aanwezig zijn
  • Wandel je in de natuur en gedachten en gevoelens komen letterlijk in beweging.
  • Ben je er “echt even helemaal uit”. Hierdoor neem je makkelijker afstand van de dagelijkse beslommeringen en patronen en vermindert de stress..
  • Krijg je rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken, en makkelijker beslissingen kan nemen.
  • Voel je je na een wandeling minder angstig of somber en de spanning in de spieren neemt af.
  • Ben je in staat je inzichten beter te onthouden waardoor de inzichten ook beter doorwerken.

Wandelcoaching werkt sneller, is laagdrempeliger en meer plezieriger dan traditionele (binnen) therapie. Al met al herstel je sneller en duurzamer waardoor je de regie over je leven weer terugkrijgt en met plezier je carrière weer oppakt!

Geïnteresseerd? Neem contact met me op!

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.