Weet jij waarom wandelcoaching stressverlagend en rustgevend werkt?

Een rustgevend gevoel

Elke dag trek ik mijn wandelschoenen aan en wandel met of zonder hond naar buiten. Dit geeft me direct een rustgevend gevoel. Ik haal diep adem, zucht eens en ik ontspan. Heerlijk! Door te wandelen en mijn aandacht te richten op de natuur kom ik los van gepieker en kan ik helder en realistischer denken en presteer ik daarna beter. Bovendien wordt ik er milder van t.o.v. van mezelf en anderen.

Ik zie een eekhoorn die in de boom naar beneden rusht en voedsel aan het verzamelen is, ooievaars met hun jongen en ik voel me verbonden met de natuur, dat maakt me blij en tevreden. Ik stap stevig door en voel mijn hartslag omhoog gaan en begin licht te zweten. Zo werk ik ook nog eens aan mijn conditie.

Uit diverse studies blijkt steeds weer dat de natuur helpt om stress te verlagen!

Jammer dat we hier zo weinig tijd voor nemen terwijl het zo simpel is.

“Daar kom ik niet aan toe hoor, ik ben doodop als ik van mijn werk thuis kom. Bovendien moet er dan nog van alles gebeuren: koken, de kinderen naar bed, nog even een verslag uitwerken voor het werk.

Voor ik het weet is de avond voorbij en ga ik uitgeput naar bed en ’s morgens voel ik me eigenlijk nooit uitgerust”.

Herken je dit ook?

Ben je betrokken bij je werk, ambitieus en leergierig? Maar leg je de lat ook vaak te hoog en wordt het je soms allemaal teveel? Door langdurige overbelasting raak je uitgeput en dit kan zelfs tot een burn-out leiden! Herstel duurt dan lang en lijkt mijlenver weg.

Wil je weer rust in je hoofd en je weer vitaal en energiek voelen waardoor je weer met plezier naar je werk gaat? Wil je de regie over je leven terug, je carrière weer oppakken en weer kunnen genieten?

Neem contact met me op, dan bespreken we dit tijdens een wandeling door het bos.

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.